No module Published on Offcanvas position
Χάρης Π. - Βυζαντινή μουσική, παραδοσιακό τραγούδι, ούτι, ταμπουράς, λαϊκή κιθάρα, λάφτα, μαντολίνο, θεωρία μακάμ - δρόμοι κ.ά.

Χάρης Π.


Βυζαντινή μουσική, παραδοσιακό τραγούδι, ούτι, ταμπουράς, λαϊκή κιθάρα, λάφτα, μαντολίνο, θεωρία μακάμ - δρόμοι κ.ά.

 • Διδάσκω όλες τις ηλικίες και επίπεδα.
 • Συνδυασμός πράξης και θεωρίας, με έμφαση στο ύφος και την ερμηνεία.
 • Ειδική μέθοδος για πρακτικούς ψάλτες, επαγγελματίες τραγουδιστές, μαθητές & φοιτητές μουσικών σχολείων & πανεπιστημίων κλπ.

Μαθητές που αναλαμβάνω

Από τελείως αρχάριους μέχρι προχωρημένους πτυχιούχους μαθητές, που θέλουν να συνεχίσουν για την απόκτηση Διπλώματος.

Ακόμη υπάρχει ειδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα με ιδιαίτερης δυσκολίας μαθήματα, για Πτυχιούχους ή Διπλωματούχους που θέλουν να εμβαθύνουν σε ρεπερτόριο υψηλότερου επιπέδου, όπως το Καλοφωνικό εριμολόγιο, το Δοξαστάριο του Ιακώβου, η Παπαδική κ.ά.

Παράλληλα μελετώνται ιδιαίτερα κεφάλαια θεωρίας που μπορούν να ξεκλειδώσουν τη μουσική αντίληψη και ερμηνεία.

Αναλαμβάνω επίσης πρακτικούς ψάλτες που θέλουν να μάθουν τα απαραίτητα για να μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των Ακολουθιών. Εσπερινός, Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Ιερά Μυστήρια και Τυπικό.

Τέλος έχω διαμορφώσει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα σπουδών που απευθύνεται σε τραγουδιστές. Στο πρόγραμμα αυτό ο τραγουδιστής μαθαίνει το σύστημα γραφής, ώστε να μπορεί να διαβάζει μέτριας δυσκολίας κείμενα. Έτσι εξασκείται στο "Βυζαντινό σολφέζ" που λέγεται "Παραλλαγή", ώστε να σταθεροποιήσει τη φωνή του και να νιώθει πιο σίγουρος. Μαθαίνει ακόμη τα μικροδιαστήματα (μόρια) της Βυζαντινής μουσικής, καθώς και τα περιβόητα ποικίλματα, κοινώς λεγόμενα "γυρίσματα" της φωνής, με συστηματικό τρόπο ώστε να μπορεί να τα εφαρμόσει κατά βούληση στο ρεπερτόριό του.

Παρέχεται ακόμη υποστήριξη σε μαθητές μουσικών σχολείων ή φοιτητές μουσικών σχολών που χρειάζονται βοήθεια για ν' ανταπεξέλθουν στα ειδικά μαθήματα της Βυζαντινής μουσικής και των παραδοσιακών οργάνων.

Πέρα από το βασικό πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί στην απόκτηση Πτυχίου ή Διπλώματος, όλα τα υπόλοιπα προσαρμόζονται στις ανάγκες του μαθητή.

Λίγα λόγια για τον Χάρη

Γεννήθηκε στη Θήβα. Από μικρή ηλικία σπούδασε κλασική κιθάρα και αργότερα Jazz, διευρύνοντας τον μουσικό του ορίζοντα.

Σε ηλικία 13 ετών στρέφεται στην Βυζαντινή μουσική, μαθητεύοντας κοντά στον Άρχοντα πρωτοψάλτη της Μ.Χ.Ε Γεώργιο Χατζηχρόνογλου, από τον οποίο και παίρνει το Δίπλωμά του το 2003 με Άριστα. Μετά την απόκτηση του διπλώματος μυείται στο απαιτητικό ρεπερτόριο των Καλοφωνικών ειρμών και της παλαιάς Παπαδικής και σε ειδικότερα θέματα θεωρίας και από τον διδάκτορα και μουσικολόγο Γρηγόριο Αναστασίου.

Μελέτησε: Oύτι κοντά στους Δασκάλους Νίκο Σαραγούδα και Χρίστο Τσιαμούλη.
Δρόμους-Μακαμάτ της Αραβοπερσικής μουσικής, “Αρμονικά” και “Συστηματικά” της ελληνικής μουσικής με δάσκαλο τον μουσικολόγο, συνθέτη και ερευνητή Γιώργο Λυκούρα.

Το διάστημα 2009 – 2012 παρακολουθεί μεταπτυχιακά μαθήματα:

 • Βυζαντινή μουσική με καθηγητές τους Αχιλλέα Χαλδαιάκη διδάκτορα του τμήματος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Ιωάννη Αρβανίτη διδάκτορα του Ιονίου πανεπιστημίου
 • Θεωρία της Ανατολικής Μουσικής με τον Χρίστο Τσιαμούλη
 • Ρυθμική με τον Σωκράτη Σινόπουλο
 • Τροπικό Αυτοσχεδιασμό με τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο και
 • Παραδοσιακό τραγούδι με τον Παναγιώτη Παππά.

Διακονεί ως Ιεροψάλτης τα τελευταία 25 έτη.

Είναι ακόμη μέλος της Βυζαντινού χορού του τμήματος μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών “Οι Μαΐστορες της ψαλτικής τέχνης” και του χορού “Ιλισιώτες Ψάλτες” με χοράρχη τον μουσικολόγο Γρηγόριο Αναστασίου.

Είναι μέλος:

 • Της ορχήστρας του Αντώνη Απέργη παίζοντας Ούτι
 • Του σχήματος “Ο πάπυρος του κ. Fackelmann” υπό την διεύθυνση του μουσικολόγου Γιώργου Λυκούρα (Ούτι και Κιθάρα, Τραγούδι)
 • Του σχήματος “Ελικόνια” με το οποίο παρουσιάζει παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα αλλά και όλη την Ανατολή (Ούτι, Τραγούδι)
 • Του “Nardos” trio, που ασχολείται με την ανατολική μουσική, και την έρευνα, ανάδειξη και μετάγγιση στο σήμερα, παλαιών μουσικών ιδιωμάτων των λαών της λεκάνης της Μεσογείου και του Αραβικού κόσμου (Ούτι, Άταστη Κιθάρα, Κιθάρα, Λάφτα, Cumbus, Stössel-laute, Akkordzither, Φωνητικά)
 • Της Arab orchestra, που ασχολείται αποκλειστικά με την κλασική Αραβική μουσική
 • Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος “Τεχν-Άσματα”, ένα μουσικό trio που ασχολείται με τη ρεμπέτικη, παραδοσιακή και έντεχνη μουσική, σεβόμενο τις πρώτες εκτελέσεις των μουσικών έργων. (Λαϊκή κιθάρα, Schrammelgitarre, Τραγούδι).

Από το 2004 διδάσκει σε ωδεία, μουσικές σχολές και online τα εξής: Κιθάρα, Ούτι, Λάφτα, Άταστη κιθάρα, Σάζι-Ταμπουρά, Λαούτο, Μαντολίνο-Μαντόλα, Τζουρά-Μπαγλαμά κ.ά. έγχορδα, Βυζαντινή μουσική, παραδοσιακό τραγούδι και Θεωρία ανατολικής μουσικής, Δρόμοι - μακαμάτ για ευρωπαϊκά συγκερασμένα όργανα και τροπικό Αυτοσχεδιασμό. Από το 2020 διδάσκει σε μουσικά σχολεία της χώρας ως καθηγητής στο Ούτι και τη Βυζαντινή μουσική.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επίσης με την συγγραφή συγγραμμάτων που αφορούν την ελληνική μουσική.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες. Ενδεικτικά: Λιζέτα Καλημέρη, Αντώνης Απέργης, Λένα Αλκαίου, Μαριώ, Χρόνης Αηδονίδης, Νίκος και Γιασεμή Σαραγούδα, Τζώρτζης, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Νίκος Χατζόπουλος, Στάθης Κουκουλάρης, Λευτέρης Ζέρβας, Δημήτρης Ζάχος, Πόπη Αστεριάδη, Νεκταρία Καραντζή κ.ά.

Διδάσκει και στα Αγγλικά.

Demo

Βυζαντινή μουσική (Τριάδι)

Λαϊκή κιθάρα (ταξίμι)

Λαϊκή κιθάρα (Πασατέμπος)

Ούτι (αυτοσχεδιασμός)

Ούτι (Από ξένο τόπο)

Μαντολίνο (Χαράματα ώρα 3)

Μαντολίνο (Πειρατές Καραϊβικής)

Λάφτα (αυτοσχεδιασμός)

Λάφτα (Νεράιδα)

Εξασφάλισε θέση

Τιμές

Κύκλοι 4 μαθημάτων:

30 λεπτά 50 €
45 λεπτά 70 €
60 λεπτά 90 €

Μεμονωμένα μαθήματα:

30 λεπτά 15 €
45 λεπτά 20 €
60 λεπτά 25 €

Προσφορές

 • Δωρεάν πρώτο μάθημα γνωριμίας 30 λεπτών
 • Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Κλείσε μάθημα
100% εγγύηση ικανοποίησης

Αφήστε Τον Εκπαιδευτικό Μας Σύμβουλο Να Σας Βοηθήσει

Μπορούμε να σας ταιριάξουμε με τον ιδανικό για εσάς καθηγητή και να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα για τις ανάγκες σας.

Εξασφάλισε θέση

Τιμές

Κύκλοι 4 μαθημάτων:

30 λεπτά 50 €
45 λεπτά 70 €
60 λεπτά 90 €

Μεμονωμένα μαθήματα:

30 λεπτά 15 €
45 λεπτά 20 €
60 λεπτά 25 €

Προσφορές

 • Δωρεάν πρώτο μάθημα γνωριμίας 30 λεπτών
 • Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Κλείσε μάθημα
100% εγγύηση ικανοποίησης

Σχετικά Μαθήματα Μουσικής Online